16
Dec
Reprezentanţii MAEIE şi CEC trebuie să fie traşi la răspundere şi să-şi ceară public scuze de la cetăţenii de peste hotare, declaraţie 

Foto: antena3.ro

Funcţionarii ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi de la Comisia Electorală Centrală, care se fac vinovaţi de neasigurarea unui număr suficient de buletine de vot în secţiile de votare de peste hotare, trebuie să fie traşi la răspundere. De această părere sunt reprezentanţii Mişcării “Democraţiei Acasă” şi Asociaţiei Mediatice Pro-Diaspora, care au organizat astăzi, 15 decembrie, o conferinţă de presă.

Potrivit lor, alegătorilor de peste hotare li s-a încălcat drepturile electorale, datorită modului în care a fost organizat şi desfăşurat procesul electoral penrtu alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. “Nu suntem încă siguri dacă acest lucru s-a făcut intenţionat, din rea intenţie sau din neglijenţă totală”, a specificat Vasile Costiuc, liderul Mişcării DA, care a mai menţionat că persoanele carora le aparţine decizia votării pe foi A4, de asemenea, trebuie să fie trase la răspundere.

Custiuc este de părerea că secretarul general CEC, Iurie Ciocan, trebuie să-şi ceară scuze pentru afirmaţia precum că cele aproximativ 1000 de voturi nu au jucat nici un rol, pentru că aceasta este o insultă adusă la adresa acelor cetăţeni care au votat.

“Toată campania electorală am fost convinşi, de către instituţiile statului abilitate şi de către societatea civilă implicată activ în procesul electoral, că fiecare vot contează. Sugerăm Comisiei Electorale Centrale pentru următoarea campanie electorală un nou slogan „Un vot contează, o mie NU”, a precizat liderul grupului de iniţiativă DA.

Sursa: UNIMEDIA

Categorie : Evenimente
16
Jun

Afis piesa de teatru Made in Moldova!

Fundaţia COMUNISON şi revista de limba romana PRO-DIASPORA vă invită, la un eveniment cultural deosebit pe 27 Iunie 2010 într-o seară de Duminică la “CENTRUL ST. ETHELBURGA, 78 BISHOPSGATE, EC2N 4AG
Metro: Liverpool Street Station, Bus 8


Agrandir le plan

Premiera la Londra

a Teatrului SATIRICUS-Ion Luca Caragiale de la Chisinau:

cu spectacolele
Made in Moldova ” (1.45min)

ora 7.00pm

si

filmul “7 APRILE

Biletele costă între 10- 20 lire pentru un spectacol şi se pot rezerva/procura prin telefon la 07703016947 sau email contact@pro-diaspora.com

Pentru copiii peste 7 ani biletele sunt la jumatate de preţ.

La Paris

Spectacolul “Made in Moldova!” va fi jucat pe scena teatrului “Le Passage vers les Etoiles” din Paris, vineri, 25 iunie ora 20.30. Pentru amanunte apasati aici.

Spectacolele reflectă spectatorului realitatea ironic-dramatică a vieţii din Republica Moldova cu toate problemele politice şi sociale din ultimii ani.

continue

Categorie : Evenimente | Pro-diaspora
30
Dec

LOGO Pro-diasporaIncepind cu Anul Nou 2010, va fi lansata lunar revista “PRO-diaspora”. Scopul revistei este de-a publica informatie utila pentru toti vorbitorii limbii romane, in special pentru cetatenii Republicii Moldova care se afla peste hotare. Pe paginile revistei vor fi publicate rubricile:

 • noutati (atit din lume kit si din Rep. Moldova);
 • specialistul (propuneri si sugestii economico-juridice pentru cei aflati peste hotare, in scopul solutionarii diverselor probleme cu care se pot confrunta);
 • povestea mea (povestiri, intimplari cu persoane, familii plecate sau/si aflate peste hotare);
 • catre administratia RM (opinii si propuneri catre administratia RM din partea cetateanului de rind, in special celui aflat peste hotarele RM);
 • publicitate (diverse anunturi etc.);
 • felicitari;
 • etc.

Daca doriti sa contribuiti cu ceva in lansarea acestei reviste, sunteti BINE VENIT!!! Ca contributie se intelege:

 • propuneri si sugestii la imbunatatirea revistei;
 • informatie textuala si grafica pentru publicatie;
 • anumite servicii sau financiar;
 • etc.

Va multumim si va uram toate cele bune!

La Multi Ani si Felicitari cu Sarbatorile de Craciun din anul 2010!

Categorie : General | Pro-diaspora
23
Dec
Maria Sarabas si Ghenadie Negru. Sunt invitati toti doritorii spre a petrece impreuna o sarbatoare cu folclor si suflet romanesc.Biletele sunt la pret de doar £10 si pot fi procurate (rezervate) la:

Adresa localului: LONDON, EC2N 4AG, 78 Bishopsgate. 3 minute mers pe jos de la statia de metro Liverpool Streat. Pentru mai multe detalii referitor la adresa localului, vedeti explicatii mai jos in engleza.

Va asteptam!

Maria SarabasGhenadie Negru

How to Find St.Ethelburga’s Centre

Public Transport

The Centre is five minutes walk of both Bank and Liverpool Street stations (Zone 1). You can walk over the bridge from London Bridge Station in about 15 minutes.

View our location on www.streetmap.co.uk

Use the Transport for London Journey Planner to plan your route. Our postcode is EC2N 4AG

By Car

It is difficult to park near the Centre. If you want to use a car the nearest car park is the NCP – London Rodwell House in Strype Street, London E1 7LF (020 7247 7923). You can stop directly outside the building in the loading bay for a maximum of 20 minutes for deliveries and pick-ups.

The Centre is fully accesible with wheelchair-accessible lavatory facilities and a hearing loop. Please contact us in advance if you are coming by car.

Categorie : General | Pro-diaspora