Evenimente

16
Dec
Reprezentanţii MAEIE şi CEC trebuie să fie traşi la răspundere şi să-şi ceară public scuze de la cetăţenii de peste hotare, declaraţie 

Foto: antena3.ro

Funcţionarii ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi de la Comisia Electorală Centrală, care se fac vinovaţi de neasigurarea unui număr suficient de buletine de vot în secţiile de votare de peste hotare, trebuie să fie traşi la răspundere. De această părere sunt reprezentanţii Mişcării “Democraţiei Acasă” şi Asociaţiei Mediatice Pro-Diaspora, care au organizat astăzi, 15 decembrie, o conferinţă de presă.

Potrivit lor, alegătorilor de peste hotare li s-a încălcat drepturile electorale, datorită modului în care a fost organizat şi desfăşurat procesul electoral penrtu alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. “Nu suntem încă siguri dacă acest lucru s-a făcut intenţionat, din rea intenţie sau din neglijenţă totală”, a specificat Vasile Costiuc, liderul Mişcării DA, care a mai menţionat că persoanele carora le aparţine decizia votării pe foi A4, de asemenea, trebuie să fie trase la răspundere.

Custiuc este de părerea că secretarul general CEC, Iurie Ciocan, trebuie să-şi ceară scuze pentru afirmaţia precum că cele aproximativ 1000 de voturi nu au jucat nici un rol, pentru că aceasta este o insultă adusă la adresa acelor cetăţeni care au votat.

“Toată campania electorală am fost convinşi, de către instituţiile statului abilitate şi de către societatea civilă implicată activ în procesul electoral, că fiecare vot contează. Sugerăm Comisiei Electorale Centrale pentru următoarea campanie electorală un nou slogan „Un vot contează, o mie NU”, a precizat liderul grupului de iniţiativă DA.

Sursa: UNIMEDIA

Categorie : Evenimente | Blog
16
Jun

Afis piesa de teatru Made in Moldova!

Fundaţia COMUNISON şi revista de limba romana PRO-DIASPORA vă invită, la un eveniment cultural deosebit pe 27 Iunie 2010 într-o seară de Duminică la “CENTRUL ST. ETHELBURGA, 78 BISHOPSGATE, EC2N 4AG
Metro: Liverpool Street Station, Bus 8


Agrandir le plan

Premiera la Londra

a Teatrului SATIRICUS-Ion Luca Caragiale de la Chisinau:

cu spectacolele
Made in Moldova ” (1.45min)

ora 7.00pm

si

filmul “7 APRILE

Biletele costă între 10- 20 lire pentru un spectacol şi se pot rezerva/procura prin telefon la 07703016947 sau email contact@pro-diaspora.com

Pentru copiii peste 7 ani biletele sunt la jumatate de preţ.

La Paris

Spectacolul “Made in Moldova!” va fi jucat pe scena teatrului “Le Passage vers les Etoiles” din Paris, vineri, 25 iunie ora 20.30. Pentru amanunte apasati aici.

Spectacolele reflectă spectatorului realitatea ironic-dramatică a vieţii din Republica Moldova cu toate problemele politice şi sociale din ultimii ani.

continue

Categorie : Evenimente | Pro-diaspora | Blog